Ficus Ginseng - Ficus microcarpa ginseng gondozása. PDF Nyomtatás E-mail

Ficus ginseng – Ficus microcarpa „Ginseng” – Fikusz bonsai

Ficus ginseng a tökéletes szobabonsai.

Könnyen tartható, a többi bonsai fajtákhoz képest. Jó szárazságtűrő, élénken reagál a metszésekre igazán emberbarát fácska.

Gondozásához, neveléséhez nem igazán kell nagy bonsai nevelési szakismeret, viszont van pár fontos nevelési tanács, amit érdemes megfogadni.

Téli időszakban ( szeptembertől- májusig) lakásban mindenképp ablak közelében helyezzük el, szereti a sok fényt, viszont a szellőztetésnél ne érje huzat. A fűtőtesttől (radiátor) minimum 50-60 cm- távolágra helyezzük, ugyan is a felfelé áramló meleg levegő leperzselheti a leveleket és a hajtásokat.

Páratartalom utánpótlásra (levelek vízzel való permetezésére) nincs szükség, valójában, ha ezt alkalmazzuk, többet ártunk vele, mint használunk. A túlzott páratartalom kedvez az élősködőknek, és a gombáknak. Ha kellő mértékben öntözzük a fácska saját kis biotopott alakít ki szűk környezetében és így jól érzi majd magát lakásunkban.

Öntözni célszerű, lakás klímáját figyelembe véve, javasoljuk az első pár hétben, jobban figyeljük fikuszunk ültető közegét, célszerű naponta tapintással megbizonyosodni a közeg víztartalmáról. Abban az esetben javasolnám az öntözést mikor tapintásra száraznak tűnik a föld felszíne a tálban. Kb: 7-10 naponta egy lakalommal öntözzük. Mivel gyökérzete képes igen jelentős mennyiségű vizet tárolni szárazság tűrő képessége kimagasló. Tehát ha nem vagyunk biztosak, hogy öntözzünk vagy sem inkább a következő nap öntözzünk.

Nyári időszakban (ha van lehetőségünk) meghálálja a szabadban tartást, erkélyen félárnyékos teraszon, kertben elhelyezve csodás, életerős fácskát kapunk.

Tápoldatozást téli idő 3 hetente 1 alkalommal, nyári időszakban 2 hetente 1 alkalommal javasolnám.

Ültető közegét tekintve nem válogatós, de javaslom a kellő ásványanyagokat tartalmazó speciálisan Ficus ginsengnek összeállított ültető közeg csomagunkat, ami mindent tartalmaz, amit a fácskánk jóllétéhez elengedhetetlen.

Metszéséhez tanácsolnám a formatartó metszést, mely nem igényel komoly metszési ismereteket, egy adott magasságra korlátozva metsszük le a túlnövő ágrészeket.

Az elszáradt, elhalt ágrészeket távolítsuk el, a fácska akár a teljes visszavágás után is képes megújulni (lásd foto).

További kérdése lenne, a témában írjon elérhetőségeinkre: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. alt alt alt

logo footer   2011 www.hirthbonsai.hu - Minden jog fenntartva - Az árak tartalmazzák az áfát és forintban értendők.
A bevásárlókosara jelenleg üres.